start publikacje szukaj dlaautorow cel informacje rada subskrypcja odredakcji
Zeszyt 11 (4) 2012

Spis treści

aaadb1d099a58072a0e612b897eba968bc1.jpg aaa0a792737111adcb431500601318b0066.jpg

Zeszyt 11 (4) 2012 str. 7-16
Hanna Gołębiowska, Krzysztof Domaradzki

POWSCHODOWE MOŻLIWOŚCI ELIMINACJI ZACHWASZCZENIA W UPRAWIE SORGA ZWYCZAJNEGO(Sorghum vulgarePERZ.)

abstrakt
pelentekst

Zeszyt 11 (4) 2012 str. 17-26
Kazimierz Jankowski, Wiesław Czeluściński, Jolanta Jankowska, Roman Kolczarek

PRZEZIMOWANIE MURAW TRAWNIKOWYCH W ZALEŻNOŚCI OD GŁĘBOKOŚCI UMIESZCZENIA HYDROŻELU W PODŁOŻU ORAZ RODZAJU OKRYWY GLEBOWEJ

abstrakt
pelentekst

Zeszyt 11 (4) 2012 str. 27-34
Wacław Jarecki, Dorota Bobrecka-Jamro

WPŁYW INOKULACJI NASION SIEWNYCH NITRAGINĄ NA PLONOWANIE ŁUBINU WĄSKOLISTNEGO (Lupinus angustifolius L.)

abstrakt
pelentekst

Zeszyt 11 (4) 2012 str. 35-52
Roman Kierzek, Adam Paradowski, Sylwia Kaczmarek

CHEMICZNE METODY ODCHWASZCZANIA KUKURYDZY (Zea maysL.) W ZMIENNYCH WARUNKACH POGODOWYCH

abstrakt
pelentekst

Zeszyt 11 (4) 2012 str. 53-63
Cezary A. Kwiatkowski, Dorota Gawęda, Magda Drabowicz, Małgorzata Haliniarz

WPŁYW ZRÓŻNICOWANEGO NAWOŻENIA ORAZ ROZSTAWY RZĘDÓW I ILOŚCI WYSIEWU NA ZACHWASZCZENIE I PLONOWANIE RZEPAKU OZIMEGO

abstrakt
pelentekst

Zeszyt 11 (4) 2012 str. 65-72
Ryszard Weber, Andrzej Biskupski, Tomasz Sekutowski

ZMIENNOŚĆ PLONOWANIA WYBRANYCH ODMIAN PSZENICY OZIMEJ W ZALEŻNOŚCI OD SYSTEMU UPRAWY I SPOSOBU ZAGOSPODAROWANIA RESZTEK POŻNIWNYCH PRZEDPLONU

abstrakt
pelentekst

Lista recenzentów pelentekst


logoUTP

logoWUUTP

ebsco

cbr

index

psjc

 



Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach na stronie wypełnij poniższy formularz.

E-mail:



Wybierz język subskrybcji:
polski
angielski

strona główna | publikacje | szukaj | dla autorow | cel i zakres | informacje | rada naukowa | subskrypcja | od redakcji

copyright © 2011 UTP Bydgoszcz
PROJEKT I REALIZACJA : GREGSOFT

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Ta strona używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies. Więcej informacji na stronie Polityce prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.